250 gram volkorenmeel
1 zakje bakpoeder
250 gram donkerbruine basterdsuiker
1 eetlepel sinaasappelrasp
1 theelepel kaneel
1 theelepel kruidnagelpoeder
1 theelepel nootmuskaat
Snufje zout
225 ml magere of halfvolle melk
100 gram rozijnen
75 gram gehakte hazelnoten
Meng eerst de bloem, bakpoeder, suiker, kruiden en sinaasappelrasp en roer er dan de melk door en voeg als laatste de vruchten en de noten toe
Doe alles in een ingevet cakeblik en bak op 175 graden in 45 minuten gaar
Tip: het volkorenmeel vervangen door zelfrijzend bakmeel maakt de koek wat minder zwaar (geen bakpoeder toevoegen)
De vulling variĆ«ren door andere noten en zuidvruchten toe te voegen. Bijv. abrikozen, cranberry’s, walnoten
Totaal per plakje (12 stuks) ± 218 kcal, waarvan Vet 21En%, Koolhydraten 72En% en Eiwitten 7En%
(bereid met halfvolle melk)
Recept komt uit het boek: Puur Gezond! Slank in 8 stappen van Karine Hoenderdos
Geen opmerkingen:
Een reactie posten