Over mij

Mijn foto
‘S-hertogenbosch , Brabant, Netherlands
Vaak ben ik in de keuken te vinden, voeding en koken is dan ook mijn passie. Ik hou van goed en vooral lekker eten. Wat is er dan mooier om van je hobby je beroep te maken? Allereerst ben ik gediplomeerd gewichtsconsulent. Daarnaast ben ik enige tijd geleden in aanraking gekomen met Thermomix en ben nu naast een hele enthousiaste gebruiker ook advisor voor Thermomix Nederland. Ik ben ook nog voor div. opdrachtgevers actief als promotiemedewerker. Je kunt mij tegenkomen bij groothandels, supermarkten, beurzen etc. Ik werk voornamelijk in de foodsector. Het draait dus allemaal om ETEN

donderdag 19 mei 2011

Maaltijdsalade met kip en avocado

2 avocado’s                                                                         
citroensap
2 sinaasappels                                                     
300 gram gerookte kip
300 gram gemengde salade                                           
70 gram cashewnoten

Voor de dressing
4 eetlepels olijfolie                                                            
1 eetlepel azijn                   
2 eetlepels sinaasappelsap                                              
1 theelepel mosterd                                                         
zout  en peper

20 gram geroosterde pijnboompitten

Snijd de avocado’s in blokjes en besprenkel met citroensap. Schil de sinaasappels en snijd boven de slakom de sinaasappelpartjes tussen de vliesjes uit. Snijd de kip in reepjes en hak de cashewnoten.

Doe alle ingrediënten van de salade in een kom.

Meng olijfolie, witte balsamico azijn, sinaasappelsap, mosterd, peper en zout tot een dressing.

Doe de dressing vlak voor het serveren over de salade en garneer met de pijnboompitten.

Tip: om een minder calorierijke salade te krijgen laat je de cashewnoten achterwege



In avocado’s zit veel oliezuur, dit is een enkelvoudig onverzadigd vetzuur dat gunstig is voor het cholesterolgehalte. daarnaast zijn ze een rijke bron aan kalium, een mineraal dat je hart en bloedvaten gezond helpt houden Ook het vezelgehalte mag er met 10 gram per vrucht wezen. En dat is weer goed voor de werking van de darmen. 
Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen

Totaal per persoon  ± 560 kcal, waarvan Vet 68 En%, Koolhydraten 10 En% en Eiwitten 22 En%

   

Smakelijk eten toegewenst door À la Carte Voedingsadvies

Geen opmerkingen:

Een reactie posten