2 avocado’s
citroensap
2 sinaasappels
300 gram gerookte kip
300 gram gemengde salade
70 gram cashewnoten
Voor de dressing
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel azijn
2 eetlepels sinaasappelsap
1 theelepel mosterd
zout en peper
20 gram geroosterde pijnboompitten
Snijd de avocado’s in blokjes en besprenkel met citroensap. Schil de sinaasappels en snijd boven de slakom de sinaasappelpartjes tussen de vliesjes uit. Snijd de kip in reepjes en hak de cashewnoten.
Doe alle ingrediënten van de salade in een kom.
Meng olijfolie, witte balsamico azijn, sinaasappelsap, mosterd, peper en zout tot een dressing.
Doe de dressing vlak voor het serveren over de salade en garneer met de pijnboompitten.
Tip: om een minder calorierijke salade te krijgen laat je de cashewnoten achterwege
In avocado’s zit veel oliezuur, dit is een enkelvoudig onverzadigd vetzuur dat gunstig is voor het cholesterolgehalte. daarnaast zijn ze een rijke bron aan kalium, een mineraal dat je hart en bloedvaten gezond helpt houden Ook het vezelgehalte mag er met 10 gram per vrucht wezen. En dat is weer goed voor de werking van de darmen.
Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen
Totaal per persoon ± 560 kcal, waarvan Vet 68 En%, Koolhydraten 10 En% en Eiwitten 22 En%
Smakelijk eten toegewenst door À la Carte Voedingsadvies
Geen opmerkingen:
Een reactie posten