Ingrediënten
3 uien
2 teentjes knoflook
beetje olie
1 gele paprika
1 gele paprika
1 groene paprika
½ dl rode wijn
½ dl rode wijn
1 blik tomaten in stukjes
2 koffielepels oregano
2 koffielepels oregano
1 eetlepel komijnpoeder
Chilipoeder
Chilipoeder
50 g zeer donkere chocolade
een bosje verse koriander
een zak tortillachips (150 gram)
zout
zout
Verwarm de oven voor op 180°. Spoel de chilibonen af en laat ze uitlekken. Pel de uien en de knoflook en snipper ze fijn. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Fruit de ui en de knoflook in de olie. Voeg de paprikastukjes toe en laat even meestoven. Giet de wijn bij de groenten en laat alles even goed doorstoven zonder deksel. Voeg de tomaten, de oregano, en het komijnpoeder toe en kruid met chilipoeder en zout naar smaak. Breek de chocolade in stukjes en voeg ze toe. Laat nog 5 minuten sudderen. Verwarm intussen de tortillachips in de oven. Roer tenslotte de chilibonen door de groentesaus en laat alles goed doorkoken. Controleer of de smaak evenwichtig is. Als die te zoet is door de chocolade voeg dan wat zout toe. Hak de koriander fijn. Strooi de koriander over de chili en serveer met de tortillachips.
Dit is een vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen
Totaal ± 465 kcal, waarvan Vet 37 En%, Koolhydraten 49 En% en Eiwitten 13 En%
Recept is afkomstig van de site www.puurgezond.nu
Smakelijk eten toegewenst door À la Carte Voedingsadvies
Geen opmerkingen:
Een reactie posten