250 gram fusillipasta 300 gram kipfilet 3 eetlepels olijfolie kipkruiden 4 eetlepels pesto, rood of groen(80 gram) 1 eetlepels citroensap 1 teen knoflook 250 gram cherrytomaatjes 4 lenteuitjes 40 gram pijnboompitten (geroosterd) 100 gram geraspte kaas (30+) 2 eetlepels basilicum
Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en kruid met de kipkruiden. Bak deze in 1 eetl. olijfolie. Meng de pesto met 2 eetlepels olijfolie, de uitgeperste teen knoflook en het citroensap. Roer het pestomengsel door de afgegoten pasta. Snijd de tomaatjes in 4 partjes en de lenteui in ringetjes en doe deze bij de pasta. Voeg als laatste de geraspte kaas, de pijnboompitten en de kip toe. Breng op smaak met peper en zout.
Lekker met een groene salade en vers (bruin) stokbrood of ciabatta.
Tip: rucolasla door de pastasalade doen, in plaats van de stukjes kipfilet kun je ook tonijn uit blik of mager varkensvlees nemen.
De salade is voldoende voor 4 personen.
Totaal per persoon ± 600 kcal, waarvan Vet 42 En%, Koolhydraten 33 En% en Eiwitten 25 En% (excl. brood)
Smakelijk eten toegewenst door À la Carte Voedingsadvies
Geen opmerkingen:
Een reactie posten