Over mij

Mijn foto
‘S-hertogenbosch , Brabant, Netherlands
Vaak ben ik in de keuken te vinden, voeding en koken is dan ook mijn passie. Ik hou van goed en vooral lekker eten. Wat is er dan mooier om van je hobby je beroep te maken? Allereerst ben ik gediplomeerd gewichtsconsulent. Daarnaast ben ik enige tijd geleden in aanraking gekomen met Thermomix en ben nu naast een hele enthousiaste gebruiker ook advisor voor Thermomix Nederland. Ik ben ook nog voor div. opdrachtgevers actief als promotiemedewerker. Je kunt mij tegenkomen bij groothandels, supermarkten, beurzen etc. Ik werk voornamelijk in de foodsector. Het draait dus allemaal om ETEN

dinsdag 19 april 2011

Pastasalade met kip en pesto


250 gram fusillipasta                                                        
300 gram kipfilet
3 eetlepels olijfolie                                                           
kipkruiden
4 eetlepels pesto, rood of groen(80 gram) 
1 eetlepels citroensap                                                 
1 teen knoflook
250 gram cherrytomaatjes                                          
4 lenteuitjes
40 gram pijnboompitten   (geroosterd)                        
100 gram geraspte kaas (30+)
2 eetlepels basilicum

Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing.  Snijd de kipfilet in kleine stukjes en kruid met de kipkruiden. Bak deze in 1 eetl. olijfolie. Meng de pesto met 2 eetlepels olijfolie, de uitgeperste teen knoflook en het citroensap. Roer het pestomengsel door de afgegoten pasta. Snijd de tomaatjes in 4 partjes en de lenteui in ringetjes en doe deze bij de pasta. Voeg  als laatste de geraspte kaas, de pijnboompitten en de kip toe. Breng op smaak met peper en zout.

Lekker met  een groene salade en vers (bruin) stokbrood of ciabatta.

Tip: rucolasla door de pastasalade doen, in plaats van de stukjes kipfilet kun je ook tonijn uit blik of mager varkensvlees nemen.

De salade is voldoende voor 4 personen.

Totaal per persoon  ± 600 kcal, waarvan Vet 42 En%, Koolhydraten 33 En% en Eiwitten 25 En% (excl.  brood)



Smakelijk eten toegewenst door À la Carte Voedingsadvies



Geen opmerkingen:

Een reactie posten