Eet bij de lunch eens een boterham minder en neem een kop soep boordevol groente.
Ingrediënten voor 4 personen:
1 ui + teentje knoflook
½ liter water + 1 bouillontablet
500 g (= 2 a 3) courgettes
4 eetl. Crème fraîche halfvol of kruidenkaas (light)
peterselie, majoraan, koriander
Bereiding:
Pel en snipper de ui fijn
Pel de knoflook en snijd deze in plakjes
Was de courgettes en snijd deze in plakjes
Verhit de olie in een ruime pan , Fruit de ui en de knoflook
Schep de courgette erdoor, Voeg ½ l water + bouillontablet toe
Kook het mengsel ± 15 minuten zachtjes in gesloten pan
Pureer desgewenst de soep met de staafmixer fijn
Voeg per bord of kom 1 eetl. kruidenkaas of crème fraîche toe
Maak de soep op smaak af met vers gemalen peper, peterselie en / of majoraan, koriander
Voeg geen extra zout toe want het bouillonblokje bevat voldoende zout.
Totaal per persoon 110 kcal, waarvan Vet 57 En%, Koolhydraten 31 En% en Eiwitten 12 En%
Tip: neem i.p.v. courgette een andere groente bijv.: broccoli
Smakelijk eten!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten