800 gram asperges 500 ml groentebouillon (evt van een blokje)
100 ml sojaroom light 100 gram gerookte zalmsnippers
Paar sprietjes verse bieslook
De asperges schillen en de houtige uiteinden eraf snijden en in stukjes snijden. In een soeppan de asperges in de bouillon gaarkoken. Met staafmixer of keukenmachine pureren. Sojaroom erbij schenken en goed verwarmen (niet meer laten koken). Op smaak brengen met een beetje peper. De soep verdelen over 4 borden en bestrooien met de zalmsnippers en garneren met bieslook.
De soep is voldoende voor 4 personen.
Tip: deze soep is ook lekker met krabsticks, garnalen of reepjes rauwe ham
Totaal per persoon ± 95 kcal, waarvan Vet 47 En%, Koolhydraten 21 En% en Eiwitten 34 En%
Tip voor de mensen in Waalre en omgeving: voor verse asperges, recht van het land, kunt u in het seizoen dagelijks terecht bij de Laarhoeve. Neem dan ook meteen een kijkje in de vleeswinkel. Hier wordt heerlijk vlees van eigen beesten verkocht en ook voor kakelverse eieren kun je er terecht. http://www.laarhoeve.nl/
Smakelijk eten toegewenst door
Àla Carte Voedingsadvies en de Laarhoeve
Geen opmerkingen:
Een reactie posten