Voor 2
personen
150 gram
biefstuk
300 gram
gemengde salade
1 rode
paprika
100 gram
peultjes (of sugar snaps)
100 gram
maiskolfjes
1 rode
ui, in ringen
3 el olie
2 el
ketjap
1 el
sojasaus
1 tl
citroensap
Koriander
1/2 rode
peper
1 teentje
knoflook
1. Snijd
de biefstuk in lange repen. Marineer deze met 1 el olie, 1 el ketjap, de
koriander, rode peper en knoflook. (geen zout) Zet deze ongeveer 1 kwartier in
de koelkast.
2. Zet
een pan met water op en laat deze koken. Kook hierin kort de peultjes, totdat
ze gaar zijn. Laat deze afkoelen met koud water.
3. Snijd
de paprika in reepjes en de maiskolfjes in tweeen. Meng dit door de salade
heen, samen met de uiringen en de peultjes.
4. Maak
een dressing van de sojasaus, citroensap, ketjap en de olie. Verdeel deze over
de salade.
5. Bak de
biefstuk kort in de koekenpan (zonder extra olie) en serveer deze over de
salade, direct serveren!
Voedingswaarde
per persoon: 338 kcal
Vegatip:
In Azië is het heel normaal om tofu te eten bij verschillende maaltijden. Bij
deze salade kan gemarineerde tofu ook heel goed.
Singletip:
Maak deze salade klaar zonder de dressing en verdeel de biefstuk in twee delen.
Neem hem mee naar je werk en je kunt hem ook koud eten!
Variatietip:
Ook lekker om eens erbij te proberen. Vervang de helft van de gemengde salade
door paksoi en taugé!
Geplakt
uit <http://valtaf.nl/index.php?pxd=.g&pxc=224151¤t=weblog&item=2630¤t=item&item=5718>
Geen opmerkingen:
Een reactie posten