Over mij

Mijn foto
‘S-hertogenbosch , Brabant, Netherlands
Vaak ben ik in de keuken te vinden, voeding en koken is dan ook mijn passie. Ik hou van goed en vooral lekker eten. Wat is er dan mooier om van je hobby je beroep te maken? Allereerst ben ik gediplomeerd gewichtsconsulent. Daarnaast ben ik enige tijd geleden in aanraking gekomen met Thermomix en ben nu naast een hele enthousiaste gebruiker ook advisor voor Thermomix Nederland. Ik ben ook nog voor div. opdrachtgevers actief als promotiemedewerker. Je kunt mij tegenkomen bij groothandels, supermarkten, beurzen etc. Ik werk voornamelijk in de foodsector. Het draait dus allemaal om ETEN

dinsdag 2 juli 2013

Salade met biefstukreepjes

150 gram biefstuk
300 gram gemengde salade
1 rode paprika
100 gram peultjes (of sugar snaps)
100 gram maiskolfjes
1 rode ui, in ringen
3 el olie
2 el ketjap
1 el sojasaus
1 tl citroensap
Koriander
1/2 rode peper
1 teentje knoflook

Snijd de biefstuk in lange repen. Maak een marinade van 1 el olie, 1 el ketjap, de koriander, rode peper en knoflook. (geen zout), marineer de reepjes 15 minuten.
Kook de peultjes of suger snaps kort totdat ze gaar zijn. Laat deze afkoelen in koud water.
Snijd de paprika in reepjes en de maiskolfjes in tweeën. Meng dit door de salade heen, samen met de uienringen en de peultjes.
Maak een dressing van de sojasaus, citroensap, ketjap en de olie. Verdeel deze over de salade.
Bak de biefstukreepjes kort in de koekenpan (zonder extra olie) en verdeel deze over de salade, direct serveren! 

Voldoende voor 2 personen als hoofdgerecht
Voedingswaarde per persoon: 338 kcal

Tip Voor een vegetarische salade neem je tofu  i.p.v. biefstuk 
Vervang een gedeelte van de gemengde salade door paksoi en taugé

Smakelijk eten toegewenst door À la Carte Voedingsadvies




Geen opmerkingen:

Een reactie posten