150 gram
biefstuk
300 gram
gemengde salade
1 rode
paprika
100 gram
peultjes (of sugar snaps)
100 gram
maiskolfjes
1 rode
ui, in ringen
3 el olie
2 el
ketjap
1 el
sojasaus
1 tl
citroensap
Koriander
1/2 rode
peper
1 teentje
knoflook
Snijd de biefstuk in lange repen. Maak een marinade van 1 el olie, 1 el ketjap, de koriander, rode peper en knoflook. (geen zout), marineer de reepjes 15 minuten.
Kook de peultjes of suger snaps kort totdat ze gaar zijn. Laat deze afkoelen in koud water.
Snijd de paprika in reepjes en de maiskolfjes in tweeën. Meng dit door de salade heen, samen met de uienringen en de peultjes.
Maak een dressing van de sojasaus, citroensap, ketjap en de olie. Verdeel deze over de salade.
Bak de biefstukreepjes kort in de koekenpan (zonder extra olie) en verdeel deze over de salade, direct serveren!
Voldoende voor 2 personen als hoofdgerecht
Voedingswaarde
per persoon: 338 kcal
Tip Voor een vegetarische salade neem je tofu i.p.v. biefstuk
Vervang een gedeelte van de gemengde salade
door paksoi en taugé
Smakelijk eten toegewenst door À la Carte Voedingsadvies
Geen opmerkingen:
Een reactie posten