150 gram
biefstuk
200 gram
gemengde salade
100 gram taugé
1 rode
paprika
100 gram
peultjes (of sugar snaps)
100 gram
maiskolfjes
1 rode
ui, in ringen
3 el olie
2 el
ketjap
1 el
sojasaus
1 tl
citroensap
Koriander
1/2 rode
peper
1 teentje
knoflook
Snijd
de biefstuk in lange repen. Marineer deze met 1 el olie, 1 el ketjap, de
koriander, rode peper en knoflook. (geen zout) Zet deze ongeveer 1 kwartier in
de koelkast.Zet
een pan met water op en laat deze koken. Kook hierin kort de peultjes, totdat
ze gaar zijn. Laat deze afkoelen met koud water. Snijd
de paprika in reepjes en de maiskolfjes in tweeën. Meng dit door de salade
heen, samen met de uienringen, taugé en de peultjes. Maak
een dressing van de sojasaus, citroensap, ketjap en de olie. Verdeel deze over
de salade. Bak de
biefstuk kort in de koekenpan (zonder extra olie) en serveer deze over de
salade, direct serveren!
Eventueel de taugé blancheren om het rauwe ervan af te halen.
Hoofd of lunchgerecht voor 2 personen
Hoofd of lunchgerecht voor 2 personen
Vegatip:
In Azië is het heel normaal om tofu te eten bij verschillende maaltijden. Bij
deze salade kan gemarineerde tofu ook heel goed.
Singletip:
Maak deze salade klaar zonder de dressing en verdeel de biefstuk in twee delen.
Neem hem mee naar je werk want je kunt dit ook prima koud eten!
Smakelijk eten toegewenst door À la Carte Voedingsadvies
Geen opmerkingen:
Een reactie posten