Over mij

Mijn foto
‘S-hertogenbosch , Brabant, Netherlands
Vaak ben ik in de keuken te vinden, voeding en koken is dan ook mijn passie. Ik hou van goed en vooral lekker eten. Wat is er dan mooier om van je hobby je beroep te maken? Allereerst ben ik gediplomeerd gewichtsconsulent. Daarnaast ben ik enige tijd geleden in aanraking gekomen met Thermomix en ben nu naast een hele enthousiaste gebruiker ook advisor voor Thermomix Nederland. Ik ben ook nog voor div. opdrachtgevers actief als promotiemedewerker. Je kunt mij tegenkomen bij groothandels, supermarkten, beurzen etc. Ik werk voornamelijk in de foodsector. Het draait dus allemaal om ETEN

vrijdag 22 maart 2013

Slanke Oosterse Salade


150 gram biefstuk
200 gram gemengde salade
100 gram taugé

1 rode paprika
100 gram peultjes (of sugar snaps)
100 gram maiskolfjes
1 rode ui, in ringen
3 el olie
2 el ketjap
1 el sojasaus
1 tl citroensap
Koriander
1/2 rode peper
1 teentje knoflook

Snijd de biefstuk in lange repen. Marineer deze met 1 el olie, 1 el ketjap, de koriander, rode peper en knoflook. (geen zout) Zet deze ongeveer 1 kwartier in de koelkast.Zet een pan met water op en laat deze koken. Kook hierin kort de peultjes, totdat ze gaar zijn. Laat deze afkoelen met koud water. Snijd de paprika in reepjes en de maiskolfjes in tweeën. Meng dit door de salade heen, samen met de uienringentaugé en de peultjes. Maak een dressing van de sojasaus, citroensap, ketjap en de olie. Verdeel deze over de salade. Bak de biefstuk kort in de koekenpan (zonder extra olie) en serveer deze over de salade, direct serveren! 


Eventueel de taugé blancheren om het rauwe ervan af te halen. 

Hoofd of lunchgerecht voor 2 personen

Vegatip: In Azië is het heel normaal om tofu te eten bij verschillende maaltijden. Bij deze salade kan gemarineerde tofu ook heel goed.

Singletip: Maak deze salade klaar zonder de dressing en verdeel de biefstuk in twee delen. Neem hem mee naar je werk want  je kunt dit ook prima koud eten!



Smakelijk eten toegewenst door À la Carte Voedingsadvies




Geen opmerkingen:

Een reactie posten