5 eieren
6 plakjes bladerdeeg
2 el. broodkruim
2½ dl slagroom
2 tl. tijm
snufje zout en peper
1 grote stengel prei in ringen
1 gele paprika in kleine blokjes
6 plakjes bladerdeeg
2 el. broodkruim
2½ dl slagroom
2 tl. tijm
snufje zout en peper
1 grote stengel prei in ringen
1 gele paprika in kleine blokjes
1 groene paprika in kleine blokjes
1 rode paprika in kleine blokjes
Laat de eieren op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 175° C. Leg het deeg in plakjes op een plank en rol deze uit tot een grote cirkel. Bekleed hiermee een
ingevette quichevorm (24 cm) tot aan de rand. Verdeel broodkruim over de bodem.
Klop 4 eieren samen met de slagroom en de kruiden los Meng dit met de
groenten en vul hiermee de quiche. Vouw het deeg om met de vingers tot een
rand. Klop het overige ei los en bestrijk hiermee de rand. Bak de quiche in
50-55 minuten goudbruin en gaar.
Tip: varieer eens met de groenten, denk aan courgette, uiringen, zoete paprika, peultjes, erwtjes enz.
Smakelijk eten toegewenst door
À la Carte Voedingsadvies
Geen opmerkingen:
Een reactie posten