Voor 2 personen:
1 teentje
knoflook
2 bosuitjes
300 gram groene asperges
2 eetlepels olijfolie, 4
eetlepels
bouillon of (halfvolle)
melk
4 scharreleieren
peper en zout
50 gram geraspte (geiten)kaas
Pel en snipper
de knoflook, maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Snijd de
onderste stukjes van de asperges, was ze en snijd ze in stukjes van circa 3 cm.
Verhit de olie in een koekenpan en
roerbak hierin de knoflook en aspergestukjes in circa 8 minuten gaar. Klop intussen
in een kom de eieren los met de bouillon of melk en peper en zout naar smaak.
Roer de bosui erdoor en verdeel het eimengsel over de pan. Laat het ei op een
laag vuur stollen. Keer de omelet om als de bovenkant bijna droog is. Gebruik
hiervoor groot bord. Laat de onderkant zachtjes lichtbruin bakken en bestrooi
de bovenkant met de geraspte kaas.
Serveer de
omelet met een tomatensalade en grof bruinbrood.
Smakelijk eten toegewenst door
À la Carte Voedingsadvies
Geen opmerkingen:
Een reactie posten