Over mij

Mijn foto
‘S-hertogenbosch , Brabant, Netherlands
Vaak ben ik in de keuken te vinden, voeding en koken is dan ook mijn passie. Ik hou van goed en vooral lekker eten. Wat is er dan mooier om van je hobby je beroep te maken? Allereerst ben ik gediplomeerd gewichtsconsulent. Daarnaast ben ik enige tijd geleden in aanraking gekomen met Thermomix en ben nu naast een hele enthousiaste gebruiker ook advisor voor Thermomix Nederland. Ik ben ook nog voor div. opdrachtgevers actief als promotiemedewerker. Je kunt mij tegenkomen bij groothandels, supermarkten, beurzen etc. Ik werk voornamelijk in de foodsector. Het draait dus allemaal om ETEN

maandag 15 november 2010

Portugese boerenkoolsoep (Caldo Verde)

300 gram zeer fijngehakte boerenkool (liefst nog fijner dan voor de stamp)
vier kruimige aardappelen
1 flinke teen knoflook, meer mag ook
1 gesneden ui
2 eetlepels olijfolie
1 liter water met zout, of nog lekkerder eigengemaakte runderbouillon
per persoon een paar plakjes chorizo, of salami

Kook de aardappelen met de uien en knoflook in het gezouten water. Prak de uien als ze gaar zijn en doe ze terug in het water, of gebruik de staafmixer. Voeg nu de olijfolie en de kool toe, en kook 10 tot 15 minuten, tot de kool beetgaar is. De soep hoort niet geserveerd te worden met heel zachte kool. In ieder bord worden voor het opdienen wat plakjes chorizo gelegd.
Een variant die een wat rijkere smaak oplevert, maar die minder authentiek is:
Kook de aardappelen zoals boven beschreven. Bak in de olijfolie de uien een paar minuten, bak daarna de chorizo of salami tot hij knapperig is. Hieraan kunnen een paar reepjes Spaanse peper toegevoegd worden, om een wat pittiger soep te krijgen, de Nederlandse chorizo is immers meestal erg tam van smaak. Voeg dit aan de bouillon toe, samen met de kool, en laat de kool 10 tot 15 minuten koken.
Indien als maaltijdsoep gegeten wordt hierbij een lekker (mais) brood serveren.

Dit recept kan ook gemaakt worden met groene -of savooiekool

Smakelijk eten toegewenst door À la Carte Voedingsadvies


Totaal per persoon ± 235 kcal, waarvan Vet 60 En%, Koolhydraten 26 En% en Eiwitten 16 En%

Om er een evenwichtige maaltijd van te maken afsluiten met een toetje met magere kwark of yoghurt en vers fruit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten