Over mij

Mijn foto
‘S-hertogenbosch , Brabant, Netherlands
Vaak ben ik in de keuken te vinden, voeding en koken is dan ook mijn passie. Ik hou van goed en vooral lekker eten. Wat is er dan mooier om van je hobby je beroep te maken? Allereerst ben ik gediplomeerd gewichtsconsulent. Daarnaast ben ik enige tijd geleden in aanraking gekomen met Thermomix en ben nu naast een hele enthousiaste gebruiker ook advisor voor Thermomix Nederland. Ik ben ook nog voor div. opdrachtgevers actief als promotiemedewerker. Je kunt mij tegenkomen bij groothandels, supermarkten, beurzen etc. Ik werk voornamelijk in de foodsector. Het draait dus allemaal om ETEN

woensdag 24 november 2010

Mexicaanse tomatensoep

1 grote rode ui in ringen gesneden
2 rode paprika’s in repen gesneden
1 of 2 rode pepertjes in kleine stukjes gesneden
5 tomaten in blokjes gesneden
1 blikje tomatenpuree
1 ½ liter kippebouillon met vlees (evt pot)
2 teentjes knoflook fijngehakt
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel paprikapoeder
½ theelepel cayennepeper
1 theelepel komijn
1 theelepel oreganopoeder
1 blik kidneybonen afgespoeld
scheutje tabasco
zout en peper
1 klein blikje maiskorrels (100 gram)
125 gram demi crème fraîche
150 gram tortillachips
6 plakjes (30+) kaas

Breng de kippenbouillon met de ui, paprika, pepers, tomaat, tomatenpuree en de kruiden aan de kook, laat zachtjes koken. Voeg na 5 minuten de kidneybonen toe en laat nog eens 5 minuten koken. Voeg naar smaak zout, peper en tabasco toe.

Serveer de soep in een kom en schep er een lepel demi crème fraîche en een eetlepel maïs over.

Serveren met de tortillachips welke even in de oven verwarmd worden met een plakje 30+ kaas per persoon

Dit is voldoende voor 6 personen

Totaal per persoon ± 330 kcal, waarvan Vet 37 En%, Koolhydraten 44 En% en Eiwitten 18 En%

Smakelijk eten toegewenst door À la Carte Voedingsadvies

Geen opmerkingen:

Een reactie posten