150 gram bulgur
1 komkommer
4 rijpe tomaten
Sap van 1 citroen
5 eetlepels olijfolie extra vierge
3 bosuitjes, in ringen gesneden
15 gram platte peterselie, fijngehakt
15 gram verse munt, fijngehakt
1 krop little gem
Meng de bulgur in een kom met 200 ml kokend water en laat dit 20 minuten staan. Schil de komkommer en halveer in de lengte. Haal de zaadjes eruit (tip dit gaat heel goed met een appelboor) en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Meng citroensap met de komkommer en tomaat door de bulgur en laat nogmaals 20 minuten staan.
Roer vlak voor het serveren de olijfolie door de tabouleh en schep de bosui, peterselie en munt erdoor. Breng de salade op smaak met zout en versgemalen peper.
Serveer de tabouleh op een platte schaal met blaadjes little gem eromheen
Tip: Wil je de tabouleh mooi opmaken leg dan reepjes geroosterde paprika, blokjes feta en olijven rond de salade. Deze salade is erg lekker bij gegrild lamsvlees
Totaal per persoon ± 300 kcal, waarvan Vet 41 En%, Koolhydraten 49 En% en Eiwitten 8 En%
Recept is afkomstig uit het boekje kookook vegetarisch
Smakelijk eten toegewenst door À la Carte Voedingsadvies
Geen opmerkingen:
Een reactie posten