Heerlijk lunchgerecht voor een zomerse dag, of als voorgerecht (op een klein bordje, de porties halveren!)
1 avocado
citroensap
1 sinaasappel
150 gram gerookte kip
150 gram rucola (of andere slasoort)
10 gram geroosterde pijnboompitten
geraspte Parmezaanse kaas
Voor de dressing:
35 gram cashewnoten
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel witte balsamico azijn
1 eetlepel sinaasappelsap
1 theelepel mosterd
zout, peper
Bereiding
Snijd de avocado in blokjes en besprenkel deze met citroensap.
Snijd de schil van de sinaasappel dik weg.
Snijd boven een slakom de sinaasappelpartjes tussen de vliesjes uit.
Snijd de gerookte kip in reepjes.
Meng de ingrediƫnten voor de salade en verdeel deze over 2 borden.
Pureer met de staafmixer de cashewnoten, olijfolie, witte balsamico azijn, sinaasappelsap, mosterd, peper en zout tot een dikke dressing. Besprenkel de salade vlak voor het serveren met de dressing.
Garneren met de pijnboompitten, deze verhogen de verzadiging enorm en naar smaak bestrooien met geraspte kaas
Dit is voldoende als lunchgerecht voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten